Kedvezményezett neve: CRITERION Biztonságtechnikai Zrt.

Projekt címe: Moduláris, mesterséges intelligencián alapuló, öntanuló, megújuló energia managementet támogató, energiahatékonyságot valamint vagyon és életvédelmet növelő épületfelügyeleti, tűzvédelmi és biztonságtechnikai rendszer kifejlesztése

Támogatás összege: 147 552 063 Ft

Támogatás mértéke: 43,12 %

Tervezett befejezési dátuma: 2019. december 31.

Projekt azonosító száma: KFI_16-1-2017-0330

A projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés célja egy öntanuló épületfelügyeleti-, élet- és biztonságtechnikai központ fejlesztése, mely képes lesz felügyelni, irányítani és optimalizálni egy épület működését, szem előtt tartva az energiahatékonyságot, valamint az élet- és vagyonbiztonságot. A rendszer mérések és azok elemzései alapján trendeket fog azonosítani az épületet használó emberek szokásaiban és az épület eszközparkjának viselkedési mintáiban is, ezáltal a rendszer előre fogja tudni jelezni egy eszköz várható meghibásodását, ezzel költséget és munkát spórolva meg a tulajdonosnak. Ezeket a trendeket a központ fel tudja használni az épület energiafelhasználásának optimalizálására és csökkentésére is, továbbá a megújuló és nem megújuló energiák, valamint természeti kincsek (pl.: szürke víz) felhasználásának balanszírozására és a benn tartózkodó emberek komfort érzetének növelésére.

A rendszer az intézkedéseket emberi beavatkozás nélkül automatikusan végre tudja hajtani, legyen szó eseményre történő reakcióról, előre megtervezett akciótervről, vagy trend alapján várható hiba preventív elhárításáról. A kezelő személyzetnek tartózkodási helyüktől függetlenül lesz lehetősége bármikor beavatkozni a rendszer működésébe akár mobileszközökről is, ezzel szignifikánsan csökkentve a reakcióidőt, mely élet-, és vagyonvédelmi szempontból lényeges. Egy másik egyedülálló tulajdonsága a központnak más hasonló termékekkel szemben, a magas szintű kompatibilitási képessége a rákötött eszközök tekintetében. Így egy utólagos felszerelés esetén például nem szükséges a meglévő eszközparkhoz nyúlni, és ez az univerzális szemlélet jellemzi a kommunikációt is.

NKFIA