Kedvezményezett neve: CRITERION Biztonságtechnikai Zrt.

Projekt címe: Moduláris, mesterséges intelligencián alapuló, öntanuló, megújuló energia managementet támogató, energiahatékonyságot valamint vagyon és életvédelmet növelő épületfelügyeleti, tűzvédelmi és biztonságtechnikai rendszer kifejlesztése

Támogatás összege: 147 552 063 Ft

Támogatás mértéke: 43,12 %

Tényleges befejezés dátuma: 2019. december 31.

Projekt azonosító száma: KFI_16-1-2017-0330

A

projekt tartalmának bemutatása:

A projekt során a CRITERION Biztonságtechnikai Zrt. kifejlesztett egy moduláris, épületfelügyeleti és biztonságtechnikai érintőkijelző segítségével kezelhető központot, mely univerzális meghajtó- áramkörének köszönhetően több gyártó, különböző típusú és funkciójú eszközét is képes egy rendszerbe integrálni, valamint biztosítani a hosszútávú jövőtállóságot még nem létező, a jövőben kifejlesztendő eszközök későbbi rendszerbe kapcsolhatóságával.

Modularitásának köszönhetően a központ felhasználható épületautomatizálási központként, vagyonvédelmi központként és mivel szem előtt tartották a tűzjelző rendszerekre vonatkozó szabványi előírásokat is, egy megfelelőségi tanúsítás eljárást követően tűzjelző központként is.

A rendszerelemek és a külvilág közötti skálázható kommunikációt úgy alakították ki, hogy jövőtálló titkosítással is ellátható legyen, biztosítva a rendszer sérthetetlenségét. A rendszer egy tanulási fázist követően a hozzákapcsolt elemekről gyűjtött információk alapján képes események bekövetkezését megjósolni, ezzel lehetőséget adva esetleges károk megelőzésére, illetve az energiahatékonyság növelésére.

NKFIA