Kedvezményezett neve: CRITERION Biztonságtechnikai Zrt.

Projekt címe: Új generációs, integrált, hardware és software elemeket magában foglaló beléptető és felügyeleti rendszer fejlesztése jövőálló, mikrokontrolleres környezetben is működő titkosítási és eredetiség védelmi eljárások alkalmazásával

Támogatás összege: 130 192 919 Ft

Támogatás mértéke: 32 %

Tényleges befejezés dátuma: 2018. szeptember 30.

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.1-15-2015-00569

A projekt tartalmának bemutatása:

A 400,92 millió forint összköltségű kutatás-fejlesztési projekt során olyan – eddig a piacon nem elérhető – biztonságtechnikai rendszer fejlesztése történt, amely integrált rendszer formájában magában foglalja a hardver (átjáró vezérlők, személyazonosító pontok) és szoftver elemeket (átjáró vezérlő firmware-ket, felügyeleti, vezérlő és grafikus megjelenítő szoftvereket). A rendszer tartalmazza továbbá a megfelelő titkosítási és eredetiség védelmi eljárásokat, amelyek mikrokontrolleres környezetben (átjáró vezérlők, személyazonosító pontok) nyílt hálózati technológiák (pl. internet) használata mellett is jövőállóan biztosítja az elvárt adatbiztonságot.

A termék kifejlesztése egyúttal számos korábban megoldatlan tudományos-műszaki (kriptográfiai, hardware és software fejlesztési) probléma kutatását, megoldását és a gyakorlati alkalmazás kifejlesztését is jelenti.